Sunday 20 March 2011

Internet Explorer 9 е свален 2,3 млн. пъти от първия ден

За първите 24 часа след официалното стартиране на Internet Explorer 9, браузърът на Microsoft е бил свален 2.35 милиона пъти, т.е. всяка втора секунда потребителите са сваляли малко повече от 27 копия на браузъра, или 240 копия на всеки 9 секунди.

Популярността на последната версия на браузъра счупи предишния рекорд поставен от бета-версията (1 милион изтегляния за 24 часа).

За сравнение нека да припомним, че Firefox 3.5 излезе в края на 2009 г. и беше свален повече от 5 милиона пъти през първия ден. А версия 3.6 на Mozilla дори влезе в книгата за рекорди на Гинес, тъй като бе изтеглена от 8 милиона души за 24 часа. Mozilla все още държи рекорда - нито една друга програма (не само браузърите) не е сваляна толкова активно в първите дни след пускането й.

Разбира се сравнението с Firefox не е съвсем точно, тъй като само потребителите с последните две версии на Windows могат да преминат към по-новата версия на Internet Explorer. Освен това, през 2008 г. все още не е бил представен Chrome, който отне част от потребителите на Microsoft.

Изтеглянето на новата версия на Internet Explorer 9 на почти 40 езика можете да свалите от тук.

No comments:

Post a Comment

Share This Post