Saturday 26 February 2011

76 процента от лондончани против покритие за телефоните си в метрото

Извадка от 1094 лондончани показва, че само 24% искат покритие на своите клетъчни телефони и в Лондонското метро. Останалите 76% са против, сочи проучването, направено от GoodMobilePhones.co.uk.

Това проучване бе провокирано от потвърждението на китайската компания за мрежови технологии Huawei, че ще наддава в борбата за снабдяването на метрото с мобилно покритие навреме за Олимпийските игри през 2012-та.


От хората, обявили се против построяването на мрежата от Huawei, 31% се обосновават, че се страхуват от потенциални крадци и разбойници, докато 16% вярват, че използването на техните телефони в подземната мрежа ще доведе до покачване на месечните им сметки.

Въпреки това обаче, 24% от анкетираните посочват идеята за подземно използване на телефоните си като добра, обосновавайки се, че мобилният достъп ще направи по-лесен достъпа до спешни услуги в съответните ситуации.

Основателят на GoodMobilePhones.co.uk Марк Оуен каза: "Новините за подземна мобилна мрежа със сигурност предизвикват вълнение у хората, но съм изненадан колко много от лондончани са против нея. Очевидно има рискове с повишаването на покритието в метрото, но това са неща, които могат да бъдат преодолени. Съществуването на подземна мобилна мрежа е следващата логична стъпка, вървейки по стъпките на Париж и Хонг Конг, които нямат никакви съществени проблеми" - завърши той.

No comments:

Post a Comment

Share This Post